fbpx

Marina Zolotova: “Kiekvienas galime būti gerumo bangos pradžia”

Marina

“Mažais žingsneliais, kiekvieną dieną galime padovanoti šypseną kitam” – teigia Marina Zolotova. Jonavietė verslininkė, permanentinio makiažo meistrė, grožio specialistų pagalbos onkologiniams ligoniams iniciatorė, kuri bendradarbiaudama su onkologinių ligonių asociacija ėmėsi nemokamai atlikti grožio procedūras onkologinėmis ligomis sergantiems ligoniams. 

Marina, kaip kilo ši idėja?

Dalyvaujant vienuose mokymuose, mums buvo pristatyta geroji užsienio praktika. Susimąsčiau, kad idėja puiki ir ėmiausi veiksmo. Paskelbiau savo socialiniuose tinkluose, kad onkologinėmis ligomis sergantiems ligoniams atlieku permanentinį makiažą. Pradžioje šia paslauga naudojosi vienas kitas ligonis. Tačiau pradėjus bendradarbiauti su onkologinių ligonių asociacija informacija pasklido ir ligoniai pradėjo kreiptis net iš kitų Lietuvos miestų. Džiugu, kad šiandien, iniciatyvai įsibėgėjus, onkologiniai ligoniai gali gauti šią nemokamą paslaugą ir kituose miestuose, kadangi į iniciatyvą prisijungė daugiau meistrų.

Onkologiniai ligoniai yra daug kasdienių iššūkių patirianti žmonių grupė. Ar emociškai nėra sunku dirbti šį kilnų darbą?

Momentais būna tikrai sudėtinga, nes supranti, kad žmogus atėjęs pas tave „apsinuogina“, pasipasakoja ir išlieja emocijas. Tokiais momentais supranti, kaip viskas trapu ir kaip svarbu vertinti šiandieną. Esu dėkinga už šias patirtis ir džiaugiuosi galėdama dovanoti šypseną, kad ir tokia nedidele dalimi.

Marina, akivaizdu, kad esate pilietiškai aktyvus žmogus. Ar tai – vienintelė jūsų iniciatyva?

Visada laikausi aktyvios pozicijos gyvenime. Mano kelias nebuvo lengvas, vienai teko auginti dvi dukras, ieškoti galimybių jas išlaikyti, suteikti geriausia, ką galiu. Šiandien stengiuosi atiduoti dalelę savęs ir mūsų miesto bendruomenei. Esu viena aktyviausių miesto seniūnaičių – atstovauju Lietavos seniūnaitijos gyventojus. Na, o kadangi dukros jau suaugusios ir džiugina anūkais, tikiuosi vis daugiau įsilieti į bendruomenės telkimą Jonavoje. 

Marina Zolotova – grožio salono vadovė, Lietavos seniūnaitijos seniūnaitė. Išsilavinimas – KTU marketingo vadybos ir verslo administravimo bakalauras.

Numeris Liberalų sąjūdžio sąraše – 6

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Liberalų sąjūdžio partijos Jonavos raj. skyriaus kandidatų sąrašo Jonavos rinkimų apygardoje nr.10 rinkimų sąskaitos.