fbpx

A. Bagdonas: „Laivų savininkai padės savivaldybėms rūpintis krantinių infrastruktūra“

  • Liberalai.lt
  • birželio 27, 2024
  • Aktualijos
Andrius Bagdonas

Kai vidaus vandenimis atvykę laivai, jachtos stovės ar švartuosis iškeliant į krantą, savivaldybės už stovėjimą jų krantinėje galės rinkti rinkliavas – tokią naujovę nustato ketvirtadienį priimta Vidaus vandenų transporto kodekso pataisa.

Anot projekto autoriaus liberalo Andriaus Bagdono, reguliuoti laivų stovėjimą reikia, nes dažnai jų savininkai nesidalija su savivaldybėmis infrastruktūros išlaikymo sąnaudomis.

„Savivaldybės galės spręsti tai, kas ilgus metus buvo nespręsta, koks sausumoje laikomų vidaus vandenų transporto priemonių teisinis statusas. Tai pagerins apmokėjimo už laivų stovėjimą ant kranto sąlygas, kai tai daroma naudojantis viešąja infrastruktūra“, – sako neringiškis A. Bagdonas.

Jo teigimu, vietinė rinkliava Neringoje ir kitose gamtiškai ir kultūriškai turtingose vietovėse savivaldybėms leis užtikrinti tvarų teritorijų valdymą. „Be to, surinkusios daugiau įplaukų į biudžetus savivaldybės galės pagerinti tas pačias krantines, kuriose laivai statomi. Kartu šalia steigsis aptarnavimo, maitinimo ir kiti turizmo verslai“, – sako Seimo narys.