fbpx

lyderis

Jolita Stankevičiūtė

Jolita Stankevičiūtė

Vilniaus regiono koordinatorė
Užduok klausimą

 

Aš – Jolita Stankevičiūtė. Vilniaus rajono gyventoja, priešmokyklinio ugdymo mokytoja, mtodininkė, esu įgijusi švietimo vadybos magistro laipsnį, savanoriaujanti nevyriausybinėse organizacijose.

Mano prioritetai:

Švietimas ir mokslas. Bet kokios naujovės švietime turi būti pagrįstos, privalomas bendruomenės įtraukimas į pokyčių procesus, svarbu atsižvelgti į mokytojų nuomonę. Mokytojai yra tie, kurie kasdien dirba su mokiniais ir gerai supranta, kas veikia gerai ir kas yra problemiška. Todėl jų nuomonė ir patirtis yra labai svarbios kuriant veiksmingą švietimo sistemą. Svarbu suprasti, kad švietimas yra investicija į ateitį. Kuo geresnis ir efektyvesnis švietimas, tuo geriau pasirengsime globaliam pasaulyje su vis didėjančiais iššūkiais.

Žmogaus teisės. Nepaisant teisinių priemonių, kurios skatina lyčių lygybę, vis dar egzistuoja didelių atotrūkių tarp moterų ir vyrų užimamų pareigų, lyčių stereotipų ir netinkamo elgesio su kitomis lytimis. Religinė laisvė ir žodžio laisvė taip pat yra svarbūs klausimai, kurie neretai kelia kontroversijas visuomenėje. Svarbu užtikrinti, kad kiekvienas žmogus galėtų laisvai išreikšti savo religinius arba pasaulėžiūros įsitikinimus, nepažeidžiant kitų asmenų teisių.LGBTIQA+ bendruomenės teisėms ir jų apsaugai Lietuvoje taip pat kyla daug iššūkių. Diskriminacija, smurtas ir netolerancija dažnai yra kasdienybė šios bendruomenės nariams.

Tautinių mažumų politika, įvairovės stiprinimas. Tautinių mažumų integracija yra sudėtingas procesas, kuriam reikalingas bendras valstybės bei tautinių mažumų pastangų derinys. Svarbu siekti abipusio supratimo ir dialogo, skatinti tautinių mažumų įtraukimą į visuomenės gyvenimą bei užtikrinti jų teises bei galimybes naudotis savo kultūriniais ištekliais. Tai padės sukurti harmoningą ir vieningą visuomenę, kurioje visi gyventojai jaustųsi lygūs ir saugūs.

Esu pasirengusi atstovauti Jus ir liberalias vertybes Parlamente.